Den nya Solcellspannan från Nibra är en panna i lertegel utrustad med dagens mest avancerade solceller. Cellerna kan generera upp till 9 watt per panna och är dessutom kompatibla med solcellsbatterier som t.ex. Teslas Powerwall, som gör att man enkelt kan lagra överskottsenergi till senare. Detta är en lösning som blir oerhört effektiv, både kostnads- och energimässigt.

Solcellerna i Nibra-pannan är utvecklade i Holland och har under flera år visat sig vara mycket slitstarka. Eftersom de är tåliga för både regn och snö passar de mycket bra i det nordiska klimatet.

Vi är glada att kunna erbjuda ett alternativ som är både snyggt och effektivt. Att pannan är kompatibel med solcellsbatterier betyder att man kan utnyttja betydligt mycket mer av den genererade energin än med andra alternativ som finns på marknaden.

Tack vare sin form är solcellspannan lika lätt att montera som en vanlig takpanna och kan monteras på tak med en lutning mellan 20 och 80 grader. Systemet och den genererade energin kontrolleras sedan enkelt via internet.

Eftersom Solcellspannan har samma mått som en vanlig takpanna, behövs ingen extra panel ovanpå taket, utan man lägger bara just så många celler som behövs för önskad energiproduktion. Resten av pannorna kan vara vanliga lertegelpannor – från marken ser man nästan inte skillnad på de två typerna. Resultatet blir ett tak som ser ut som ett klassiskt tegeltak, men som är lika effektivt som de bästa panelerna på marknaden.

För mer information vänligen kontakta oss.

Klicka här för att göra en intresseanmälan